Sajtóközlemény

2013-11-21, 14:09:40

A nyíregyházi Fiatalok Kulturális Szövetsége – Ifjúsági Egyesület és a szatmárnémeti Pro Magister Társaság közös projektet indított „Határon átnyúló felnőttképzési tudástranszfer a hátrányos helyzetű emberekért” címmel. A projekt célja tudástranszfer alkalmazásával olyan felnőttképzési program kidolgozása, amely felkészültté teszi a szociális területen dolgozó szakembereket arra, hogy szakmai protokoll alkalmazásával a kliensek számára komplex egyéni esetkezeléssel tudjanak segítséget nyújtani. A képzési program és protokoll alkalmazása során a szociális szakemberek képessé válnak arra, hogy a hátrányos helyzetű célcsoportok igényeinek figyelembe vételével hozzájáruljanak integrációjuk elősegítéséhez. A program során hazai és határon túli oktatási szakemberek közös szakmai programot és protokollt készítenek valamint ebből modern oktatási anyag kerül kialakításra.

Az elkészült képzési programot a Pro Magister Társaság és a Babes-Bolyai Tudományegyetem Szatmárnémeti Tagozata szociális szakemberek továbbképzéséhez fogja a jövőben használni.

 

A program nyitó konferenciája 2013.03.01-én kerül megrendezésre Nyíregyházán.

10.00 Ünnepélyes megnyitó (Dr. Fábián Gergely PhD. Dékán, főiskolai tanár)

10.10 A program rövid ismertetése (Kovács László, a FiX – Ifjúsági Egyesület elnöke)

10.30 A Pro Magister Társaság és a Babes-Bolyai Tudományegyetem Szatmárnémeti Tagozatának bemutatása és tevékenysége (Dr. Végh Balázs Béla PhD egyetemi adjunktus)

11.00 Szociális szakemberek képzése Magyarországon (Dr. Fábián Gergely PhD. Dékán, főiskolai tanár)

11.30 Állófogadás